يكشنبه 30 ارديبهشت 1403 | Sunday 19 May 2024

رییس دادگستری شهرستان ساوه گفت: پیشگیری از وقوع جرایم و برخورد با جرایم انتخاباتی مهمترین راهبرد دستگاه قضایی در حوزه انتخابات است.

ابوالحسن شریفی یکشنبه ۱۵ مردادماه ۱۴۰۲ در نخستین جلسه ستاد پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی که در سالن جلسات دادسرای ساوه تشکیل شد اظهار کرد: عملیات اجرایی انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز شده و دستگاه قضا نیز با صدور بخشنامه ای در اجرای ماده ۶۷ قانون انتخابات اقدام به تشکیل ستاد پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی کرده و اعضای ستاد استانی و شهرستانی مشخص شده اند.

وی افزود: به لحاظ شرایطی که دشمنان نظام اسلامی و معاندان برای کشور بوجود می آورند، انتخابات امسال از حساسیت ویژه‌ای نسبت به انتخابات دوره های گذشته برخوردار است و باید از همه توان خود برای برگزاری انتخاباتی پرشور و سالم استفاده کنیم.

رییس دادگستری ساوه با بیان اینکه حضور مردم در صحنه به معنای تایید جمهوریت نظام اسلامی است، گفت: انتخابات، میدان مبارزه با دسیسه های دشمنان نظام اسلامی است و حضور پرشور مردم در این رویداد به حماسه ای سیاسی برای مقابله با توطئه ها و دسیسه های دشمنان تبدیل می شود.

وی بر لزوم هماهنگی بین ناظرین شورای نگهبان و هیات های اجرایی و بازرسی در قبل، حین و بعد از انتخابات به منظور پیشگیری از وقوع  جرایم احتمالی انتخاباتی تاکید کرد و گفت: وظایف ستاد پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی براساس بخشنامه صادره با محوریت سلامت و تلاش برای تقویت  شور انتخاباتی و فراهم کردن بستر برای اجرایی شدن راهبردهای نظام تعیین شده است.

شریفی در ادامه، وظایف ستاد را شامل پایش و رصد فضای انتخاباتی و تحرکات نامزدها و اتخاذ تدابیر برای پیشگیری از وقوع جرایم احتمالی، ایجاد هماهنگی بین دستگاه های عضو ستاد، تببین و تعیین برنامه های پیشگیرانه برای جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی، هماهنگی و تعامل با هیات های نظارت و اجرایی و نهادهای مسئول، توجیه و ارشاد تشکل ها، احزاب و ستادهای انتخاباتی با هدف بازدارندگی، اطلاع رسانی، تشریح قوانین با هدف ارتقای آگاهی مردم، کاندیداها و طرفداران آنها و انعکاس رسمی اقدامات مجرمانه دستگاه ها به مراجع صالح دانست.

وی بر رصد مستمر انتخابات تاکید کرد و گفت:  فعالیت داوطلبان پس از ثبت نام بیشتر خواهد شد و فعالیت های انتخاباتی باید با دقت بیشتری پایش و گزارش های دریافتی بررسی شود تا راهبردهای نظام اسلامی در برگزاری انتخاباتی سالم و پرشور محقق شود.

وی با بیان اینکه دشمن به دنبال کاهش حضور مردم در صحنه بوده و حتی طرح موضوع مهندسی انتخابات را به عنوان یک سناریو در دست اجرا دارد، افزود: حضور حداکثری و انتخاب اصلح براساس فرامین رهبر معظم انقلاب یک ضرورت است و وظیفه همگان فراهم کردن بستر قانونی برای حضور حداکثری مردم در انتخابات است چرا که ایجاد بستر حضور پرشور مردم مهمترین شاخص در برگزاری انتخابات است.

رییس دستگاه قضایی ساوه همچنین بر مستندسازی وقوع جرایم انتخاباتی تاکید کرد و گفت: مستندسازی باید به گونه ای باشد که دست دستگاه قضایی برای صدور احکام دقیق، عادلانه و متقن باز باشد.

به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: رقابت، سلامت، امنیت و مشارکت چهار مولفه مهم در انتخابات امسال است که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.

مهدی الیاسی با تاکید براینکه تقویت فضای امید در جامعه موجب مشارکت حداکثری مردم خواهد شد، اظهار کرد: ایجاد فضای یاس و ناامیدی، کاهش اعتماد عمومی را در پی خواهد داشت و موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات می‌شود. تلاش برای ایجاد رقابت سالم موضوع مهمی است که باید در اولویت اقدامات دست اندرکاران انتخابات باشد و عوامل نظارتی، اجرایی و ... اجازه ندهند که از ظرفیت بیت المال له یا علیه نامزدها استفاده شود.

فرماندار ساوه گفت: توانمندی در اجرای انتخابات، بی طرفی، ارتقای شاخص های امنیتی، روشنگری و اطلاع رسانی به مردم، ایجاد شور و نشاط اجتماعی با بهره گیری از تمامی ابزارها و ظرفیت ها، سرعت عمل در رسیدگی به تخلفات از جمله راهکارهای تقویت حضور حداکثری در انتخابات است.

دادستان عمومی و انقلاب ساوه نیز از انتخابات به عنوان یک رویداد مهم سیاسی و اجتماعی یاد کرد و گفت: برگزاری انتخابات متعدد در کارنامه انقلاب بیانگر جمهوریت نظام اسلامی و مردم سالاری دینی است و برگزاری انتخابات به نوعی مصداق تعیین سرنوشت توسط مردم است.

محمودرضا سازنده بر صیانت و پاسداری از آرای مردم تاکید کرد و گفت: براین اساس رییس قوه قضاییه دستور تشکیل ستاد پیشگیری از وقوع جرایم انتخاباتی در سطح کلان کشور، استان ها و شهرستان ها را صادر کرده و وظایف ستاد در ۹ بند مشخص و تبیین شده است.

وی به تشکیل شعبه ویژه جرایم انتخاباتی در دادسراها اشاره کرد و گفت: برگزاری جلسه ای با نامزدها و اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از وقوع جرایم احتمالی از جمله اقدامات در دست اقدام است و نامزدها باید با مشخص کردن فعالیت های مجازی خود اجازه ندهند که برخی کانال ها و شبکه های اجتماعی به نام آنها در فضای مجازی فعالیت کنند.

دادستان ساوه با بیان اینکه اعتماد مردم بزرگترین سرمایه نظام اسلامی است، افزود: در صورت ارتکاب افراد به جرایمی نظیر نشر اکاذیب، تخریب نظام و دعوت به اغتشاشات و نیز فعالیت در کانال ها و شبکه های غیر قانونی به طور قاطع با متخلفین برخورد خواهد شد.

وی بیان کرد: آحاد مختلف مردم و مسئولان باید بستر انتخابات سالم و باشکوه را فراهم کنند و اجازه ندهند دشمنان و معاندان نظام اسلامی بخواهند در عملی کردن توطئه‌های خود علیه نظام موفق شوند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group