پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403 | Thursday 25 April 2024

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاریکترین نقطه اقتصاد ایران وابستگی شدید به واردات دانه‌های روغنی است.

 

"سید محمد حسین شریعتمدار" در حاشیه بازدید از مزارع کلزا شرکت "کشت و صنعت زرخیز فصیح" شهرستان زرندیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- با بیان اینکه مزارع کلزا در وضعیت مطلوب قرار دارند، گفت: این وضعیت خوب با همکاری کشاورزان و همکاران ما در استان به وجود آمد.

وی با بیان اینکه در شرایط حاضر بخش کشاورزی نیاز به یک همت عالی هم از سوی دولت و هم از سوی کشاورزان دارد ، افزود : باید نگرانی هایی که در خصوص بحران آب و کاهش حجم فعالیت های کشاورزی در جامعه به وجود آمده برطرف شود.

وی با بیان اینکه هنوز دیر نشده و فرصت برای کنترل بحران وجود دارد، اضافه کرد: با همت کشاورزان در جهت حفظ منابع آبی موجود و ارتقای  مدیریت مصرف می توانیم منابع آب از دست رفته را ترمیم کرده و از بحران خارج شده و در نهایت به تولید پایدار برسیم.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی گفت: این کار مستلزم همکاری سیاستگزاران، مجریان و مسئولان کشوری است و خوشبختانه همه‌ی مسئولین و مردم در مسیر حل این موضوع قرار گرفته‌اند.

شریعتمدار در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در این مورد راهکارهای دولت برای کاهش واردات دانه های روغنی افزود: سال گذشته با چهار میلیارد دلار واردات روغن و دانه‌های روغنی سال ورود بیشترین رقم واردات این محصول به کشور بوده است .

وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی، کشت پاییزه و نیاز کم به آب، باید کشت کلزا را توسعه دهیم تا وابستگی به حد تعادل برسد.

مشاور ارشد وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اولویت دولت کنترل منابع آبی و کاهش آن است، گفت: عدم کشت در دشت های ممنوعه و جلوگیری از برداشت بی رویه آب از جمله برنامه هاست.

وی جلوگیری از کشت محصولات آب بر و دارای ارزش اقتصادی کم نسبت به سایر محصولات را از دیگر برنامه ها عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال محدود کردن کشت برنج در سایر نقاط و متمرکز کردن آن در شمال کشور که مصرف آب به ازای تولید یک واحد برنج در واحد سطح کمتر است از جمله راهکارهاست.

مشاور عالی و معاون زارعت وزیر جهاد کشاورزی در سفر به شهرستان زرندیه از مزارع آزمایشی ارقام جدید کلزا در  شهرستان زرندیه بازدید کردند و از نزدیک در جریان نحوه کشت این محصول در این منطقه قرار گرفتند.

در سال زراعی جاری دو رقم فرانسوی و یک رقم مجاری کلزا در مزارع زرندیه کشت شد و این بازدید با هدف بررسی وضعیت رویشی و مشکلات احتمالی پیش روی کشت دانه های روغنی انجام شد

 

 

 

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توسعه کشت کلزا در کشور این توان وجود دارد تا در کمتر از 10 سال بیش از 50 الی 60 درصد روغن کشور را در داخل تولید کنیم.

"عباس کشاورز" در حاشیه بازدید خود به همراه مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی از مزارع کلزا شرکت "کشت و صنعت زرخیز فصیح" شهرستان زرندیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- با بیان اینکه در سال جاری در کشور حدود 60 هزار هکتار کلزا کشت شده است، گفت : بیشترین سطح زیر کشت متعلق به خوزستان، استان های شمالی و استان مرکزی است.

وی با بیان اینکه هم اکنون حدود 90 درصد نیاز کشور به دانه‌های روغنی از کشورهای دیگر تامین می‌شود، افزود: واردات کلزا یکی از ضعف‌‌هایی است که باید برطرف شود. از این رو وزارت جهاد کشاورزی یک طرح 10 ساله تدوین کرده است تا شاهد کاهش 50 درصدی واردات این محصول در این مدت زمان باشیم.

وی با بیان اینکه تمرکز کشت سویا نیز در استان‌های گلستان و مازندران است، افزود : هنوز برای مناطق دیگر در کشور ارقام مناسب سویا را نداریم.

وی با اشاره به توافقی که در سال گذشته صورت گرفته است، اضافه کرد: امیدواریم با تامین بذرهای جدید فضا برای توسعه کشت سویا نیز فراهم شود.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: حتی اگر مشکل روغن هم نداشتیم باید برای پایداری گندم، کلزا کشت می کردیم.

وی افزود: کلزا از جمله گیاهانی است که به پایداری کشت، حاصلخیز کردن زمین و کنترل برخی از علف های هرز و بیمارهای گندم مثل پاخوره کمک می کند.

کشاورز هدف از افزایش سطح زیر کشت کلزا را پایداری، کمک به حاصلخیزی خاک، افزایش تولید در غلات و تامین روغن کلزا در کشور بیان کرد و افزود: هر محصولی پس از کلزا کشت شود بین 15 الی 25 درصد افزایش تولید دارد.

وی با بیان اینکه قراردادهایی با کشورهایی همچون فرانسه و استرالیا منعقد شده و همچنین درصدد عقد قرارداد با کشورهایی همچون کانادا و آلمان با هدف انتقال تکنولوژی به ایران هستیم، افزود: برای سال آینده طبق قرار داد با شرکت فرانسوی باید 25 هزار هکتار کلزا با متوسط عملکرد بیش از 4 تن کشت کنیم.

کشاورز با بیان اینکه برای پایداری گندم حداقل باید 15 درصد از کشت گندم آبی به کلزا اختصاص یابد افزود : در صورت وجود زمین، در مزارع دیگر نیز کلزا کشت می کنیم.

وی افزود: اگر ارقام مقاوم به سرما پیدا کنیم می توانیم در مناطق کشت دیم گندم نیز، کلزا کشت کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درخصوص برنامه این وزارتخانه درمورد اصلاح الگوی مصرف آب و نحوه مدیریت آب اظهار کرد: سیاست این وزارتخانه اصلاح روش تولید محصولات کشاورزی است به عنوان مثال تولید محصول برنج به غیر از مناطق گیلان و مازندران در سایر مناطق حمایت نخواهد شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group